Toidud
Mahe, kodune ja maitsev
Sama palju, kui meie külalised hindavad meie laialdasi majutusvõimalusi, seminaripidamisvõimalusi, saunasid ja pakutavaid aktiviteete, naudivad nad ka Luhtre perenaise Marje valmistatud imemaitsvaid toite.
Õigemini, mis me ikka luiskame, tullaksegi Luhtresse sageli just kuulduste järgi, et siin saab väga hästi süüa.
Lisaks sellele, et Marje valmistatud toidud viivad keele alla, on need ka väga mahedalt tehtud, kasvatab ta ju enamiku rohelisest ise ja ülejäänud ostab võimaluse korral kohalikelt.
Hea toidu juurde kuulub kindlasti ka Luhtre rukkileib – naturaalne ja maitseb hää.
“Tehakse ju ikka seda, mis maitseb ja millega harjunud ollakse”
Taimetoidud
Luhtres pakutakse ka taimetoitu. Paremal on galerii meil toimunud taimetoidu päevast.
Toidud olid järgmised:
- Punapeedi carpaccio
- Köögivilja quiche
- Kartuliröst
- Kõrvitsapüreesupp
- Peedikotletid
- Seentega täidetud sibul
- Kartuli ja rohelise köögivilja vorm
- Guacamole
- Toorsalat ubadega
- Rohelise köögivilja salat
- Leivakreem
- Kõrvitsakook
Aasta parim kokaraamat
Luhtre perenaise retseptid on esindatud ka Heidi Vihma kokaraamatus „Setost saarteni. Eesti perede lemmikretseptid”. Autor tutvustab oma raamatu kokkukirjutamise printsiipi järgnevalt: „See on omamoodi Eesti kulinaarse rahvapärandi kogu, mis sisaldab mitte profikokkade või toidutoimetajate fantaasiaid, vaid retsepte, mille järgi tõepoolest Eesti kodudes süüa tehakse. Ja tehakse ju ikka seda, mis maitseb ja millega harjunud ollakse. Nii võib öelda, et see on kogumik parimatest paladest, mida Eesti köögil pakkuda on”.